Venemaal spordiministeeriumis on dopinguskandaalide tõttu tehtud suurpuhastus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Žukov
Alexander Žukov Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

Venemaa Olümpiakomitee juht Alexander Žukov pidas Kataris Rahvusvahelise Olümpiakomitee ees kõne, kus kinnitas, et Venemaa dopinguprobleemidega jätkuvalt tegeletakse. Ta kinnitas sisejuurdluse käigus on küsitletud juba üle 50 inimese, kellest paljud on ka lahti lastud.

«Terve riik on antidopingusüsteemi pärast mures. Palun lubage meil olukorda muuta ning taastada avatud ja usalduslik suhe,» rääkis Žukov. Ta tõi välja, et hiljuti võttis Venemaa vastu seaduse, mille kohaselt lastakse oma ametipositsioonilt lahti kõik inimesed, kelle nimi tuleb dopinguskandaalide käigus päevavalgele.

«Juba praegu oleme paljud spordiministeeriumi töötajad lahti lasknud,» sõnas Žukov ning lisas, et puhastust on tehtud ka teistes organisatsioonides. Veel tänas Venemaa Olümpiakomitee juht ROKi, et nood ei kehtestanud Venemaa sportlastele Rio olümpiaks täielikku võistluskeeldu.

«Rio olümpia oli suur õnnestumine ning ma tahan ROKile selle eest tänu avaldada. Suutsime takistused üheskoos ületada, kuigi see ei olnud meie jaoks kerge,» jätkas peagi oma ametipostilt lahkuv Žukov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles