Lumevõrkpall liigub taliolümpia suunas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevõrkpall
Lumevõrkpall Foto: SCANPIX

Luksemburgis koos istunud 37. Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni (CEV) Peaassambleel allkirjastati sponsorleping CEV ja Venemaa Hoiupanga vahel. Tegemist on Ida-Euroopa suurima pangaga. Eesmärgiks on võrkpalli arendamine ja propageerimine kõikides Euroopa riikides ning jõuda selleni, et igas liikmesriigis kuuluks võrkpall viie populaarsema spordiala hulka. Uue väljundina on esile kerkimas lumevõrkpall.

Rahvusvahelisi võistlusi lumel peetakse juba mõnda aastat, tiitlivõistlusteni pole veel jõutud. CEV kinnitas järgmise hooaja võistlusprogrammi, esimesed Euroopa karikavõistluste (Eurotour) etapid peetakse 2017. aastal Itaalias, Prantsusmaal, Šveitsis, Austrias, Tšehhis, Sloveenias ja Liechtensteinis, vahendab volley.ee.

Lumevõrkpalli paarismängu reeglid on enam-vähem sarnased suvise rannavõrkpalli reeglitega. Esimesed Euroopa meistrivõistlused on kavas 2019. aastal. Aleksei Verbov, Londoni olümpiavõitja saalivõrkpallis, on öelnud: «Usun, et lumevõrkpall lisatakse millalgi taliolümpiamängude kavva.» Eestis peeti teadaolevalt esimene (mitteametlik) lumevolleturniir 1999. aasta märtsis Pirita rannas - võidu said Ela Lillemaa – Tiina Talv ja Margus Niinemägi – Argo Arak, tollased Eesti tippmängijad liivavolles. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles