Võimsad vastased värinat ei tekita

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis pärast 2:3 kaotust Serbiale eelmisel EMil. Tuleval EMil minnakse vastamisi juba alagrupis.
Eesti koondis pärast 2:3 kaotust Serbiale eelmisel EMil. Tuleval EMil minnakse vastamisi juba alagrupis. Foto: Tairo Lutter

Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Creţu, kes viimased aastad on klubitreenerina töötanud Poolas Lubinis, rääkis enne Eesti kvalifitseerumist korduvalt, et 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirist Poolas saab nii võimas võrkpallietendus, et sealt ei tohi puududa.

Nüüd on Eestil pilet etendusele olemas ja võib öelda, et koht saadi esiritta. Loosiga satuti üliraskesse, ent atraktiivsesse alagruppi: korraldaja Poola, Serbia ja põhjanaabrid soomlased. A-alagrupi mängud peetakse Gdanskis, mille võrkpallihall mahutab 10 000 pealtvaatajat.

Poola ja Serbia näol on tegu maailma absoluutsesse tippu kuulujatega: esimene on valitsev maailmameister, Serbia viimane Maailmaliiga võitja. Samas on Eesti mõlemaga korralikult madistanud: Poolat võideti üllatuslikult 2008. aastal valiksarjas 3:2 ning sellega lunastati ühtlasi pilet EMile, Serbiaga kohtuti eelmise finaalturniiri play-offis ja siis tuli 2:0 eduseisust vastu võtta napp 2:3 kaotus.

Koondise kapten Kert Toobal tõdeb, et kuigi tahtnuks hea meelega sattuda Türgi asemel D-alagruppi (kus lisaks Prantsusmaa, Belgia, Holland - M.G.), siis mängijana pole mõtet olekseid taga nutta ja reaalsusega kohanemine käib kiirelt, jalgu värisema ei pane enam ükski vastane, sest kõvast puust vastastega on varemgi maid jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles