Tanel Leoki hooaja avastart Mantovas oli edukas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: SCANPIX

Tanel Leok sõidab sellel aastal Itaalia tehasemeeskonnas TM. Harjuda tuleb vaatepildiga, kus Leoki tsikkel on sinine ja kannab numbrit kuus.

Nädalavahetusel sõidetud Mantova Starcross’il tegi Leok sellele hooajale korraliku alguse. Nii laupäeval kui pühapäeval oli ta korralikult pildis, alistamata jäi vaid David Philippaerts.

Laupäevases Superpole sõidus kindlustas Leok endale pühapäevastesse sõitudesse teise stardikoha. Kokku sõideti pühapäeval kolm võistlussõitu, kus koos olid MX1 ja MX2 klassi sõitjad. Avasõidus õnnestus Leoki start ja kuni viienda ringini juhtis ta sõitu. Siis tuli tunnistada kohaliku mehe David Philippaertsi paremust, kes temast möödus. Philippaerts finišeeris esimesena, Tanel Leok teisena, 1,7 sekundit peale võitjat, talle kaotas 1,1 sekundiga Kevin Strijbos.

Teises sõidus pidi Leok kõvasti tööd tegema, kuna avaringilt tuli ta kuuendana. Sõidu lõpuks oli ta tõusnud taas teisele kohale, kuid sel korral oli kaotust ka teise sõidu võitnud Philippaertsile 19,7 sekundit. Kolmas oli MX2 klassi kiireim Gautier Paulin, kes kaotas eestlasele 15 sekundiga.

Kolmandas sõidus oli Leok peale avaringi 14. kohal, kuid iga ringiga võttis ta tagasi nii aega kui kohti. Lõpptulemus – taas teine koht, 12,7 sekundilise kaotusega Philippaertsile. Kolmas oli taas Paulin.

Kokkuvõttes Leokile MX1 klassis Philippaertsi järel teine koht, kolmas oli Anthony Boissiere.

«Üldiselt võib nädalavahetusega rahul olla. Kiirus oli korralik. Pühapäevastest sõitudest oli parim esimene, mida ka juhtisin. Üks kurv läks liiga pikaks ja Philippaerts pääses mööda. Kahjuks enam liidrikohta tagasi ei saanud. Teises sõidus oli start enam-vähem, kuid rada oli juba raskemaks muutunud ja mööda oli raske sõita, lõpuks suutsin ikka teiseks sõita,» rääkis Leok. «Viimases stardis sõitsin stardipuusse kinni, Strijbos läks mu kõrval natuke vara liikuma ja ma läksin sellega kaasa. Sellega kaotasin stardis, kuid hea oli see, et suutsin taas teiseks sõita. Üsna hea algus hooajale, järgmine nädal on juba Itaalia meistrikate esimene etapp.»

Eesti sõitjatest sai Mantovas MX1 klassi kokkuvõttes viienda koha Aigar Leok (TM) ja Gert Krestinov (Kawasaki) oli kümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles