Siim-Sander Vene: mulle on antud vabad käed

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (vasakul) on kindlalt Nižni Novgorodi põhitegijate seas.
Siim-Sander Vene (vasakul) on kindlalt Nižni Novgorodi põhitegijate seas. Foto: BC Nižni Novgorod / Facebook

Üks Eesti parimaid korvpallureid Siim-Sander Vene on Venemaa miljonilinnas Nižni Novgorodis saanud täpselt seda, mida suvel ihkas: kindla arvu mänguminuteid ja suurema rolli kui Kaunase Žalgirises. Teisest küljest ei lähe pikalt Leedus leiba teeninud ääremängija esinemine korda enam sugugi nii paljudele inimestele kui varem. Mis parata, suure idanaabri ja Leedu korvpallikultuur on lihtsalt sedavõrd erinev.

«Korvpalluri staatus on siin hoopis teistsugune kui Kaunases. Meie kohtumisi ei käi kuigi palju rahvast vaatamas (nelja kodumängu peale keskmiselt 900 inimest – toim). Leedus tunti mind tänava peal kogu aeg ära, Nižni Novgorodis on seda juhtunud ainult üksikutel kordadel,» võrdles Vene kahe riigi erinevusi. Nižni Novgorodis jagub Venemaale kohaselt kõige rohkem tähelepanu hoopis KHL-is mängivatele hokimeestele.

Klubil on spordisõpru raske ekstaasi viia, sest vähenenud eelarve ja senisest tagasihoidlikuma komplekteerituse tõttu pole hooaega kuigi säravalt alustatud. Ühisliigas on viie kaotuse kõrvale saadud vaid üks võit, tugevuselt teises eurosarjas Eurocupil on seis parem ehk neljast kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles