Kokaiini tarvitanud Soome koondislasele määrati pikk võistluskeeld

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Eremenko (esiplaanil)
Roman Eremenko (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Soome jalgpallikoondislase Roman Eremenko dopinguproovist leiti kokaiini kasutamise jälgi ning mehele määrati kahe aasta pikkune võistluskeeld. Positiivse proovi andis ta pärast septembris toimunud Meistrite liiga mängu Moskva CSKA ja Leverkuseni Bayeri vahel. Matš lõppes 2:2 viigiga ning Eremenko lõi CSKA teise värava. Positiivne dopinguproov mängu tulemust siiski ei mõjuta.

29-aastane Eremenko sündis Moskvas, kuid kasvas üles Soomes. Ta esindas erinevate vanuseklasside noortekoondiseid ning tegi täiskasvanute eest debüüdi 2007. aastal. Tänaseks on Eremenko Soome eest väljakul käinud 73 korda ja tema arvele on kogunenud viis väravat.

Klubikarjääri alustas Eremenko Jaro meeskonnas, kuid siirdus juba noorena Itaalia klubisse Udinese. Hiljem on ta esindanud veel Sienat, Kiievi Dinamot ja Kaasani Rubiini. Moskva CSKAga liitus Eremenko 2014. aastal ja koos tuldi eelmisel hooajal ka Venemaa meistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles