Salumets: mängijatega peab tööd tegema, mitte laskma neil niisama istuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Tairo Lutter

Ainuke Eesti Korvpalliliidu presidendi kandidaat Jaak Salumets rõhutab Eesti korvpallist rääkides korduvalt, et temale on eriti olulised maapiirkonnad. Ta teab, et Tallinnast vaadates nii-öelda ääremaa staatuses paigad on jäänud oma muredega üksi. «Kavatsen valimisteni jäänud aja jooksul külastada kõiki piirkondi – rääkida treenerite ja kohalike omavalitsusjuhtidega. Korvpalliliit on igapäevatööd tegevate klubide jaoks teenindaja rollis. Nii nagu mängija pole treenerita mitte keegi, pole ka alaliidu juhatus ja tegevjuhtkond põllul tööd tegevate inimesteta mitte keegi,» sõnab Salumets. 

Selge on see, et mängumehena Nõukogude Liidu koondisse murdnud, treenerina Kalevi kunagise impeeriumi viimaseks tšempioniks viinud ja Eesti koondisega EMil 6. koha saanud Salumets ei näe end alaliidu presidendi rollis esindusisikuna, vaid kavatseb meelisala kitsaskohtadega tõsiselt tegeleda. Ta on aastaid kuulunud alaliidu juhatusse ning probleemid pole talle tundmatud.

Aastatega on Salumetsal kujunenud arusaam kogu Eesti spordis valitsevatest probleemidest, mis kanduvad sama hästi kui üks ühele üle ka korvpalli. Probleemid vajavad lahendamist ja nii mõnigi asi muutmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles