Eestlastest oli Saariselkäs parim Tammjärv, tipud jäid kaugele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv.
Karel Tammjärv. Foto: NordicFocus

Eesti murdmaasuusatajad osalesid täna Soomes Saariselkäs toimuvatel võistlustel, kus olid kavas vabatehnikasõidud. Kõik eestlased piirdusid kohtadega kolmandas kümnes.

Meeste 15 km vabatehnikadistantsil sai Karel Tammjärv parima eestlasena 23. koha. Võitis venelane Andrei Melnitšenko, kellele Tammjärv kaotas 2.09,5. Raido Ränkel oli Tammjärvest 6,7 sekundit aeglasem ja sai 24. koha, Andreas Veerpalu lõpetas 25. (+2.29,3) ja Aivar Rehemaa 29. (+2.39,5) kohaga. Venelastele kuulus koguni nelikvõit, sest Melnitšenkole järgnesid Andrei Larkov, Artjom Maltsev ja Jevgeni Belov.

Naiste 10 km vabatehnikasõidus sai ainsa eestlannana kaasa teinud Tatjana Mannima 24. koha, kaotades võitnud sakslannale Nicole Fesselile 2.53,8. Teine oli venelanna Julia Tšekaljova ja kolmas sakslanna Victoria Carl.

Laupäeval sõideti Saariselkäs klassikasprinti, kus Peeter Kümmel sai parima eestlasena 13. koha. Henri Roos lõpetas 30., Martin Nassar 39., Kristjan Koll 42., Kaarel Karri 45. ja Christopher Kalev 52. kohaga. Võitis venelane Maksim Võlegžanin kaasmaalase Aleksandr Panžinski ja sakslase Sebastian Eisenlauteri ees. Seejuures kuulus 12 paremast kohast koguni 11 venelastele.

Naiste sprindis sai Triin Ojaste samuti 13. koha, Anette Veerpalu lõpetas 25. kohaga. Nelikvõit läks venelannadele, parim oli Jelena Soboleva. Talle järgnesid Natalja Matvejeva ja Natalja Neprjajeva. Reedel peetud klassikatehnikasõitudes tagasid koha nädala pärast Soomes Rukal peetavale MK-avaetapile naistest Laura Alba ja Mannima ning meestest Ränkel, Tammjärv ja Rehemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles