Suusasõbrad sõid ära 200 kilo soola

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval sõideti neljakümnendat korda Tartu maraton. Vaatamata külmale ilmale oli starti kogunenud siiski suur hulk rahvast. Tartu maratoni start.
Pühapäeval sõideti neljakümnendat korda Tartu maraton. Vaatamata külmale ilmale oli starti kogunenud siiski suur hulk rahvast. Tartu maratoni start. Foto: Karli Saul


Eile peeti Lõuna-Eestis kargest talveilmast hoolimata suur suusapidu – 40. Tartu Maraton. Tuhandeid inimesi 63 km ja 31 km rajale toonud sündmus kulges korraldajate sõnul hästi ning alistati nii suusakilomeetrid kui külm ilm.


Tartu Maratoni meditsiiniteenistuse koordinaatori Andras Laugametsa sõnul oldi valmis sõjaks, kuid õnneks ei toimunud lahingutki. «Suusasõbrad olid ennast väga hästi ette valmistanud ning oma jõuvarusid suudeti adekvaatselt hinnata. Tänu sellele ei tulnud meil tegeleda ühegi tõsisema juhtumiga ja suurendatud valmisolek jäi täies mahus rakendamata,» kiidab Laugamets.

Positiivseid sõnu jagub ka peakorraldaja Indrek Kelgul. «Kindlasti saimesellistes oludes maratoni läbiviimisega väga hea kogemuse ning järgmiseks aastaks suudame ennast veelgi paremini ette valmistada. Loodetavasti tõi talvine laulupidu näpistavast külmast hoolimata hulgaliselt häid elamusi ka suusasõpradele,» lisab Kelk.

Ühtlasi tänab ta kõiki inimesi, teenistusi ja organisatsioone, kes aitasid maailma suuruselt viiendal suusamaratonil teoks saada. „«Eraldi sooviks tänada ka valdavat enamust eesti meediast asjatundliku kajastuse eest, mis aitas inimestel suusasõiduks häälestuda,» lõpetab Kelk.

Kokku oli eilsele sõidule registreerunud ligi 8200 inimest 31 riigist. Täpsed lõpetanutearvud selguvad reedeks kui avaldatakse ametlik lõpuprotokoll.

Tartu Maraton toimus tänavu 40. korda ning selle korraldamisega oli seotud enam kui tuhat inimest. Suure osa neist moodustasid vabatahtlikud, kelle hoolsal abil jõudis maratoonariteni energiavarude taastamiseks rajal ja finišis 450 kg soolakurki, 9200 topsi jogurtit, 8 tonni spordijooki, 9200 portsu hernesuppi, 19 000 kuklit, 900 pätsi leiba, 2,5 tonni banaani, 200 kg soola, 400 kg suhkrut, 5800 liitrit mustikasuppi, 2000 liitrit puljongit, 2500 liitrit teed ja 2400 liitrit kohvi, 2,5 tonni kuuma õlut finišialas ning kõige selle tarvis ka pisut üle 165 000 topsi. Kõik see läks asja ette ja aitas tuhandetel finišijoone ületada.

Järgmine Tartu Maraton peetakse 19. veebruaril 2012.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles