Judo absoluutkaalu Eesti meistriks tuli Mattias Kuusik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik koos treeneri Andres Põhjalaga.
Mattias Kuusik koos treeneri Andres Põhjalaga. Foto: Tartu Do

Tartus peetud Eesti meistrivõistlustel judo absoluutkaalus jäi alistamatuks Mattias Kuusik.

Võistlemas olid Eesti meistrivõistluste raskekaalu (+100kg) hõbe Dmitri Lepp ja pronks Tanel Karro (mõlemad Audentes). Juhan Mettis pidi vigastuse tõttu selle võistluse vahele jätma. Raskekaallastele pakkus konkurentsi kuni 90 kg kaalukategoorias võistlev Tartu Ülikooli tudeng Kuusik (judoklubi DO).

Esimeses kohtumises oli Lepp ippon'iga parem Karrost. Esikohakohtumises Lepa ja Kuusiku vahel oli ründavamaks pooleks algusest peale noorem ja kergem Kuusik, kes poole kohtumise ajal suutiski teha vastase vastu ippon'i väärilise heite, võita kohtumise ja ühtlasi ka kulla. Karrost oli Kuusik saanud jagu 18 sekundiga.

Absoluutkaalus Eesti meistriks tulek oli Kuusikule ilusaks punktiks heale hooajale, mille sisse jäid Euroopa juunioride meistrivõistluste 7. koht, U-23 meistrivõistluste üheksas koht, Euroopa lahtiste karikaetappide üks esikoht, kolm teist kohta ja kaks viiendat kohta ning oma kehakaalus suurim punktisumma kokkuvõttes.

Nüüd ootab noort judokat ees nädalane puhkus, pärast mida algavad juba treeningud uue hooaja edukate võistluste nimel, sest nendega tahetakse panna hea alus pääsemaks 2020. aasta Tokio olümpiamängudele. Järgmise aasta peaeesmärgiks on edukas esinemine augustis toimuval universiaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles