Tenniseässade uimerdamine võetakse luubi alla

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gael Monfils on üks tennisistidest, kes aeg-ajalt kummi venitab.
Gael Monfils on üks tennisistidest, kes aeg-ajalt kummi venitab. Foto: GLYN KIRK/AFP

TENNIS. Nüüd, kus superstaarid saavad kuu aega rahulikumalt võtta ja valmistuda uueks hooajaks, on maailma tenniseavalikkus pööranud tähelepanu halvale tendentsile, mis on viimastel aastatel aina rohkem vohama hakanud. Skandaalne Nick Kyrgios pole ainus, kes võtab matšide ajal jala gaasipedaalilt maha ja kaotab meelega. Eriti paistavad tennise jaoks harjumatu käitumisega silma nooremad mängijad.

Meeste profitennist haldav ATP kohustab pallureid järgima käitumisreegleid, kus muuhulgas on kirjas, et mängija peab igal matši hetkel andma endast parima. Meelega kaotamine on selle punkti jäme rikkumine ja just seetõttu peab Kreeka päritolu austraallane Kyrgios kuni jaanuaris peetavate Austraalia lahtiste meistrivõistlusteni tipptennisest kõrvale jääma.

«See on laiem probleem ja jälgime meelega kaotamise ilminguid väga teraselt,» kinnitas ATP tegevjuht Chris Kermode New York Timesile. Kermode lisas, et samal ajal võideldakse ka  kokkuleppemängude vastu ja tihti võivad need omavahel seotud olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles