Audi lahkus MM-sarjast etapivõiduga, tiitel läks taas Porschele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Dumas, Neel Jani ja Marc Lieb tulid Porschel sportautode sarja maailmameistriks.
Romain Dumas, Neel Jani ja Marc Lieb tulid Porschel sportautode sarja maailmameistriks. Foto: SCANPIX

Mõne nädala eest ootamatult sportautode MM-sarjast lahkumisest teatanud Audi meeskond pani edukatele aastatele väärika punkti, kui võidutses hooaja viimasel etapil Bahreinis. Üldvõidu kindlustas aga teist aastat järjest Porsche.

Esimesena lõpujoone ületanud Loic Duval, Oliver Jarvis ja Lucas di Grassi tõid Audile tänavu alles teise etapivõidu, kuid sellest piisas üldarvestuses siiski teise koha saamiseks. Di Grassi edestas finišis 16 sekundiga tiimi teist autot, mille rooli keerasid Marcel Fässler, Andre Lotterer ja Benoit Treluyer. Kolmanda koha sai Bahreinis Porsche, mille roolis olid Mark Webber, Timo Bernhard ja Brendon Hartley, kuid esikohakonkurentsi ei sekkunud nad kordagi ning lõpujoonel kaotati võitjale enam kui minutiga.

Üldvõidu võttis teine Porsche trio Neel Jani, Marc Lieb ja Romain Dumas, kes võisid Bahreinis lubada endale ka kuuenda kohaga leppimist. Lõpuks MM-tiitli võitnud Porsche põrkas pärast esimest boksipeatuste ringi kokku GTE Am-klassi Porschega ning purunenud tagarattaga auto tagasi boksi toomine ja järgnenud remont ei võmaldanud enam kuuendast kohast enamat püüda.

Enne Bahreini etappi olid teoreetilised tiitlivõimalused ka Toyota meestel Kamui Kobayashil, Stephane Sarrazinil ja Mike Conwayl, kuid nad vajasid selleks võitu või teist kohta ega olnud sellele kogu etapi jooksul lähedal, lõpetades tiimikaaslaste Sebastien Buemi, Anthony Davidsoni ja Kazuki Nakajima järel viiendatena. Üldarvestuses kuulus Kobayashile, Sarrazinile ja Conwayle sarjas kolmas koht.

GTE-Pro klassis võidutses hooaja kokkuvõttes Aston Martini tandem Nicki Thiim – Marco Sörensen, GTE-Am klassis jäid aga löömatuks Ferraril sõitnud Emmanuel Collard, Francois Perrodo ja Rui Aguas.

Lucas Di Grassi (keskel), Oliver Jarvis (vasakul) ja Loic Duval tegid Bahreinis saadud etapivõiduga Audile ilusa lahkumiskingituse.
Lucas Di Grassi (keskel), Oliver Jarvis (vasakul) ja Loic Duval tegid Bahreinis saadud etapivõiduga Audile ilusa lahkumiskingituse. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles