Naiste tipptennis on meeste mängumaa

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams ja tema treener Patrick Mouratouglou.
Serena Williams ja tema treener Patrick Mouratouglou. Foto: Scanpix/AFP

Kui suurem osa meestennisiste teeb turniiride ajal ja nende vahel trenni ka oma konkurentidega, siis nii Eesti naiste esinumber Anett Kontaveit kui ka maailma tippu kuuluvad naismängijad kasutavad enamasti meessoost sparringupartnerite ja meestreenerite abi.

«Kui olen Eestis, siis treenin kas Jürgen Zopi, Kenneth Raisma või veel mõnede poistega,» ütles Kontaveit hiljutises intervjuus ja kinnitas, et konkurentidega naised enamasti tõesti ei treeni. Seda mitmel põhjusel.

Naistennisistide mäng on aasta-aastalt muutunud üha jõulisemaks ning paremad mängijad suudavad lüüa peaaegu sama tugevalt kui mehed. Nii eelistavadki nad löögipartneritena mehi, et saada konkurentide ees eelis. «Naised on muutunud palju tugevamaks ja kiiremaks. Kui nendega treenin, siis löön tagajoonelt oma tavalisel tugevusel ja kiirusel ning nad saavad kenasti hakkama,» kinnitab sel alal tegutsev Joseph Sirianni.  

Maailma esinumbri Angelique Kerberi treener on Torben Beltz, teist numbrit Serena Williamsit juhendavad tema isa ja ema Richard ja Oracene Price ning Patrick Mouratoglou, maailma kolmanda reketi Agnieszka Radwanska treener on Tomasz Wiktorowski, WTA tabeli neljandat Simona Halepit juhendab Darren Cahill, viiendal kohal olevat Dominika Cibulkovat Matej Liptak, Karolina Pliškovat Jiri Vanek jne jne. Maailma kümmet paremat (ja ka tabelis allpool olevaid) naistennisisti treenivad peaaegu ainult mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles