Järjekordne dopingunimekiri jätab olümpiamedalita seitse sportlast (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Zaripova
Julia Zaripova Foto: JOHANNES EISELE/AFP

2012. aastal Londoni olümpiamängudel 3000 meetri takistusjooksus kuldmedali võitnud Julia Zaripova osutus dopinguproovide järeltestimisel petiseks. Kokku avaldas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) täna 12 nime, kes olid Londonis valemängurid.

Lisaks Zaripovale jäid vahele veel kuus olümpiamedalisti: Venemaale tõstmises hõbemedali võitnud Natalia Zabolotnaja ja Alexander Ivanov, Moldovale pronksi võitnud Anatoli Ciricu ja Cristina Iovu, Valgevene tõstmise olümpiapronks Irina Kuleša ning Armeeniale tõstmises pronksi toonud Hripsime Khurshudyan.

Dopinguga vahele veel Londonis 9. koha saanud Gruusia tõstja Rauli Tsirekidze, 7. kohale tulnud Kasahstani tõstja Almas Utešov ning esimesena medalita jäänud Venemaa tõstja Andrei Demanov. Peale tõstjate oli Zaripova kõrval veel kaks Ukrainat esindanud kergejõustiklasest valemängurit: 26. koha saanud kaugushüppaja Margarita Tverdohlib ja  34. koha saanud vasaraheitja Oleksandr Drõgol.

ROK on järeltestinud 1243 Londoni ja Pekingi olümpialt võetud dopinguproovi, millest 82 on osutunud positiivseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles