Algas Eesti aasta sportlase rahvahääletus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Mõttus

Algas Eesti Olümpiakomitee (EOK) korraldatav Eesti aasta sportlase valimise rahvahääletus. Oma hääled saab anda interneti teel aadressil www.postimees.ee/spordigala või uudise lõpus. Spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril toimuval «Spordiaasta Tähed 2016» auhinnagalal. Rahvahääletus lõppeb 20. detsembril kell 13.

2016. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgitatakse välja rahvahäälte, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Aasta noorsportlane selgub spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste põhjal.

Spordiaasta laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea Kontserdimajas toimuval galaõhtul «Spordiaasta tähed 2016», millest otseülekannet saab jälgida Kanal 2 vahendusel.

Eestis on aasta parimaid sportlasi valitud juba enam kui 80 aastat. Esimeseks aasta sportlaseks valiti 1933. aastal kergejõustiklane Nikolai Küttis. Alates 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud: 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastal lisandus aasta võistkond ning 1988. aastast alates antakse välja aasta treeneri tiitlit.

2015. aastal pälvisid kõrgeimad tunnustused ja Kristjani-nimelised auhinnad:

Aasta meessportlane – tõstja Mart Seim

Aasta naissportlane – maadleja Epp Mäe

Aasta võistkond – Eesti sõudmise neljapaat koosseisus Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä

Aasta treener – tõstetreener Alar Seim

EOK presidendi Urmas Sõõrumaa hinnangul oli lõppev spordiaasta edukas. «Eesti sportlased on tänaseks rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt võitnud juba enam kui 140 medalit 33 erinevalt spordialalt. See on kinnitus Eesti spordi konkurentsivõimest ja ka laiapõhjalisusest,» selgitas Sõõrumaa.

«Usun, et konkurents Aasta parimate tiitlitele kujuneb pingeliseks ja kindlaid võitjaid ette ennustada on keeruline. Kogemus näitab, et palju põnevust toob parimate valimise juurde just rahvahääletus, kuna lisaks sportlikele saavutustele peavad fännid oluliseks ka sportlaste poolt aasta jooksul pakutud emotsioone. Kindel on, et iga toetushääl loeb ja see võib lõpliku paremusjärjestuse selgitamisel osutuda äärmiselt oluliseks. Kutsun kõiki spordiaasta parimate valimisel kaasa lööma,» jätkas Sõõrumaa.

Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer lisas: «Spordiaasta gala on alati olnud oodatud sündmus ja et nüüd on EOK meediapartner Eesti Meedia telekanal Kanal 2 ja Postimehe online'i keskkond, siis see on meile põnev väljakutse. Eesti Meedia pöörab järjest rohkem tähelepanu spordi kajastamisele oma tele- ja raadiokanalites, online'is ning kirjutavas meedias. Olen kindel, et Baltikumi suurima meediakontserni võimekus, kogemus ja pühendumus viivad Spordiaasta Tähed gala uuele tasemele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles