Malaisia astub vormelikarussellilt maha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo Sepangi ringrajal
Daniel Ricciardo Sepangi ringrajal Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP

Malaisia GP korraldajad teatasid, et ei korralda pärast 2018. aasta võidusõitu enam vormel-1 etappi, kuna see ei ole majanduslikult neile kasulik.

Sepang ringrajal on vormel-1 võidu kihutatud iga-aastaselt alates 1999. aastast. Viimastel aastatel on aga raskusi olnud Malaisia GP piletimüügiga ning seetõttu otsustatigi vormelikarussellilt maha astuda.

Tänavuse Malaisia GP võitis Red Bulli mees Daniel Ricciardo. Oktoobris toimunud võidusõidul oli kohal aga vaid 45 000 fänni. Sepangi ringrajal on ruumi aga 120 000 vormelisõbrale. «Pikas perspektiivis on see tõenäoliselt tark otsus, sest asi muutub järjest kallimaks, kuid samal ajal vähem atraktiivsemaks,» sõnas riigi kultuuri- ja turismiminister Nazri Abdul Aziz.

Hiljuti avaldati uudis, et vormelisarjast võib kaduda ka Singapuri etapp. Nende praegune leping lõpeb pärast tuleva hooaja etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles