Katar mõtleb noortele, kuid peatreener ähvardab lahkuda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Fossati (vasakult teine) Katari koondist juhendamas
Jorge Fossati (vasakult teine) Katari koondist juhendamas Foto: SCANPIX

Katari jalgpalliliidus töötatakse plaani kallal, et 2022. aastal toimuval kodusel MMil osaleks koondis, kus mängiks vaid Kataris sündinud jalgpallurid. Võimalik, et juba lähiajal kehtestatakse reegel, et naturaliseerimise korras kodakondsuse saanud mehed väljakule ei pääse.

Selline plaan ajas endast välja koondise peatreeneri Jorge Fossati. «Kuulsin, et soovitakse välistada naturaliseeritud mängijate kasutamine ja asemele tahetakse tuua Katari omad noored. Ma ei saa praegu selle plaaniga nõustuda. Kui jalgpalliliit tahab selle plaaniga edasi minna, siis austan nende otsust täielikult, kuid arvan, et nad peaksid palkama peatreeneri, kes nendega nõustub,» rääkis Fossati Katari meediale.

64-aastase endise Uruguai koondise väravavahi arvates halvendaks see otsus Katari võimalusi pääsemaks 2018. aastal Venemaal toimuvale MM-finaalturniirile. Tegelikult on olukord juba praegu üsna kehv, kuna esimest viiest valikmängust on võidetud vaid üks.

Umbes pool Katari praegusest koosseisust on naturaliseeritud kodanikud, teiste hulgas näiteks brasiillane Rodrigo Tabata ja uruguailane Sebastian Soria. Viimase puhul on tegemist täieliku legendiga, kuna ründaja on Katari esindanud 114 korda ja löönud 37 väravat. 36-aastane Tabata tegi koondise eest debüüdi alles eelmisel aastal. 15. novembril toimunud mängus Hiina vastu kuulus Katari algkoosseisu kuus naturaliseeritud jalgpallurit.

Katarist võib saada läbi aegade teine riik, mis enne MMi võõrustamist pole varem suurturniirile jõudnud. Sama juhtus Itaaliaga 1934. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles