Päikesevarjutus ja sada tundi tööd viie päeva nimel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. Tartu rulluisumaraton. 42,2 km võitja Marten Liiv. Tema järel Kaspar Kaljuvee.
10. Tartu rulluisumaraton. 42,2 km võitja Marten Liiv. Tema järel Kaspar Kaljuvee. Foto: Sille Annuk

«Erilist päikesepaistet pole näha… vaatame, mida näitab kodune rahvusvaheline võistlus ja Eesti meistrivõistlused, kuid selge on see, et Jelena Glebova tasemel talenti meil praegu pole,» iseloomustas Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura olukorda Eesti iluuisutamises. Veel mõni aasta tagasi pälvisid Eesti iluuisutajad meediaski rohkesti tähelepanu, tänavu möödub aga parasjagu toimuv rahvusvahelisse uisutamiskalendrisse kuuluv võistlus suurema tähelepanu ja reklaamita. Tippaegadel kirgi kütnud naiste üksiksõidu sisemine konkurents on samuti lahtunud. 

Kuigi kiiruisutamist ei saa suurema osa aastast Eestis harrastada, on selle ala seis parem. Juunioride MMi pronksiomanik Marten Liiv on osalenud juba tänavustel MK-etappidel Jaapanis ja Hiinas ning koos Saskia Alusaluga sõidetakse peatselt järgmisele etapile Kasahstani.

«Liiv sõidab esimest aastat meeste konkurentsis ning seal pole nii lihtne pildile pääseda,» rääkis Adaveres Eesti kiiruisutamist edendav treener Väino Treiman. Juunioride MK-sarjas oli Liiv pidevalt paremate hulgas, kuid täiskasvanute konkurentsis on ta leppinud B-grupis kolmanda kümne tulemustega.

Isiklikku rekordit on Liiv tänavu parandanud ainult 1500 m distantsil ning sedagi hooajaeelsel võistlusel. MK-sarjas pole ta seni oma tipptulemusteni küündinud. Treimani sõnul ei maksa sellest aga suuri järeldusi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles