Suusaliit lepingust ei loobu, kuid sportlased lubatakse erandkorras MK-etapile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tean Haanja liige Aivar Rehemaa.
Tean Haanja liige Aivar Rehemaa. Foto: NordicFocus

Sel nädalavahetusel tehakse Rukal algust murdmaasuusatamise MK-sarjaga. Eestlased on stardis oma parimas koosseisus, kuigi Team Haanja liikmed ei ole endiselt suusaliiduga lepingut allkirjastanud.

Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil sõnas, et vastav otsus on tõesti vastu võetud, kuid tegemist on erandiga ja lepingust nad ei loobu. Seega saavad Team Haanja liikmed asuda Soomes võistlustulle.

«Juhatus võttis vastu otsuse, et teeme Ruka MK-etapi osas erandi,» rääkis Seil Postimehele. «Lepingust me ei loobu. Loodame lähiajal kokkuleppele jõuda. Ei tundunud lõpuni mõistlik, et sportlased MK-etapilt eemale jätta.»

Eile õhtul saatis Team Haanja advokaat veel suusaliidule ettepanekud lepingu muutmiseks. «Saime e-kirja, mida hakkame analüüsima. Homme seisab ees suusaliidu korraline koosolek ning seal arutame asja edasi,» sõnas Seil.

Seili sõnul soovitakse tulevikus, siiski leping allkirjastada. «Tahame jõuda lepingu sõlmimiseni. Ilma selleta on võimatu edasi minna. Tundub, et lõpuks saame kindlasti kokkuleppele,» arvas Seil.

«Oleme teel Ruka MK-etapile! Suusaliidust tuli positiivne otsus, et sportlased lubatakse starti,» kirjutas täna sotsiaalmeedias Team Haanja leeri kuuluv Karel Tammjärv.

Ruka MK-etapil on laupäeval kavas klassikatehnikas sõidetav sprint ning pühapäeval naistele 10 ja meestele 15 km klassikasõit.

Meeste 15 km klassikasõidus on starti minemas Aivar Rehemaa, Raido Ränkel ja Karel Tammjärv, kes kõik on Team Haanja liikmed. Meeste sprindis on Team Haanja liikmetest rajale minemas Marko Kilp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles