Meistrite liigas tehti suurt ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moise Kean.
Moise Kean. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Torino Juventuse jalgpalliklubi 16-aastane mängumees Moise Kean tegi teisipäeval Meistrite liiga ajalugu, kui temast sai esimene sel aastatuhandel sündinud mängija, kes Euroopa kõige tugevamal klubiturniiril väljakule pääsenud.

2000. aasta veebruaris sündinud mängija jaoks oli tegemist teise rekordiga lühikese aja jooksul. Alles neli päeva varem sai temast esimene sel aastatuhandel sündinud mängija, kes käinud Itaalia kõrgliigas platsil.

Eilses kohtumises Sevilla vastu pääses 16-aastane ründaja väljakule 84. minutil, kui ta asendas Miralem Pjanicit.

2010. aastal Juventuse süsteemiga liitunud ründaja on saanud võimaluse esindusmeeskonnas pärast Paulo Dybala ja Marko Pjaca vigastusi.

Vercellis itaallannast ema ja elevandiluurannikult pärit isa pojana sündinud Kean ei ole seni veel Juventusega profilepingut sõlminud. Itaaliast tulnud teadete kohaselt ollakse valmis peatselt allkirjastama kolme aasta pikkust lepingut. Noormehe agendiks on aga juba kurikuulus Mino Raiola, kes esindab näiteks ka Zlatan Ibrahimovici ja Paul Pogbat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles