Mardna: Balta ja Raja vigastused pole rasked

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja vigastas laupäeval kaugushüppes oma vasaku jala reielihast.
Andres Raja vigastas laupäeval kaugushüppes oma vasaku jala reielihast. Foto: Liis Treimann

Kaugushüppaja Ksenija Balta ja mitmevõistleja Andres Raja käisid eile doktor Mihkel Mardna vastuvõtul ja said teada, et laupäeval mõlemat sportlast tabanud reie lähendajalihase traumad pole nii rasked, kui alguses võis karta.


Häid uudiseid tuli ka Mikk Pahapilli tiimist – mees on haigusest tervenemas ja juba täna teeb ta esimese korraliku treeningu.

«Mikul püsis kõrge palavik kolm ja pool päeva, ent nüüdseks on haigus taandunud,» rääkis kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak. «Kui tõsise jälje need päevad organismile jätsid, selgub pärast esimest tugevamat treeningut. Pärast haiguse taandumist on enesetunne alati väga hea, selle põhjal ei saa otsustada.»

Balta ja Raja treeneri Andrei Nazarovi häälest kostis eile õhtul mõõdukat optimismi. «Mõlemad jäävad ellu,» teatas Nazarov muiates. «Kuid oleneb inimesest, millal ta saab taas teha maksimaalselt kiireid liigutusi.»

Balta käis eile esmalt füsioterapeut Lauri Rannamaa vastuvõtul, seejärel näitas haiget kohta Mardnale. «Lugesin Balta ja Raja vigastustest ajakirjandusest ja selle põhjal tundus asi hullem. Tegelikult on mõlemal kerge vigastus, mida tavaline inimene kõndides ei tunnegi,» selgitas Mardna. «Haiget kohta saab ravida füsioteraapia, elektriravi ja teipimisega.»

Mardna hinnangul pole kummagi sportlase Pariisi EMil osalemine ohus. Küsimus on vaid selles, kuidas ja milliste harjutuste abil õnnestub saavutatud vormi säilitada.

«Samas ei saa meditsiinis anda kindlaid garantiisid. Lõplik tõde selgub viimastel tugevatel treeningutel. Siis on näha, kas traumeeritud kohad peavad maksimaalsele pingutusele vastu,» tõdes Mardna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles