Ootamatu otsus: Petter Northug otsustas võistlemisest loobuda (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Sel nädalavahetusel tehakse algust murdmaasuusatamise MK-sarjaga. Mõneti ootamatult ei näe hooaja avavõistlusel Rukal aga stardis Norra ässa Petter Northugi.

Northug on tänavuse hooaja eel varasemalt rääkinud, et on saanud teha korraliku ettevalmistuse, kuid nüüd otsustas ta siiski esimesest MK-etapist loobuda, teatab TV2.no.

Norralase sõnul ei ole ta praegu lihtsalt piisavalt heas vormis, et võistelda. «Ta tunneb, et ta ei ole parimas vormis,» rääkis tiimi peatreener Vidar Löfshus. «Ma ei ole kunagu Petter Norhugi pärast mures. Ta võtab tavaliselt õigel hetkel kasutusele õiged meetmed. Keegi teine ei treeni targemalt.»

Ruka MK-etapil on laupäeval kavas klassikatehnikas sõidetav sprint ning pühapäeval naistele 10 ja meestele 15 km klassikasõit.

Laupäevases sprindis saab Norra koondises Northugi koha endale Pal Golberg, 15 km klassikasõidus saab nüüd aga võimaluse Simen Hegstad Krüger.

«Pal Golberg valiti koosseisu, kuna ta on eelnevatel hooaegadel näidanud end hea sprinterina,» põhjendas norralaste sprinditreener Arild Monsen.

«Simen Hegstad Kruger tegi hiljuti Beitostölenis kaks head võistlust ja ta on terve sügise jooksul näidanud laagrites head minekut,» lisas omalt poolt treener Tor Arne Hetland.

Järgmisel nädalal jätkub MK-sari juba Norras Lillehammeris. Löfshusi sõnul peaks Northug Lillehammeris juba stardis olema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles