Kas Norra supertalendist saab uus Petter Northug? (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Klæbo.
Johannes Klæbo. Foto: Johannes Klæbo/Instagram

Norra spordimeedia jälgib tähelepanelikult 20-aastase murdmaasuusataja Johannes Klæbo arengut. Norralaste uue põlvkonna talent teeb nädalavahetusel Rukal MK-sarja debüüdi ja Klæbot hinnatakse lausa nii kõrgelt, et teda on ristitud uueks Petter Northugiks.

Klæbo võitis eelmisel nädalavahetusel Beitostölenis peetud sprindi ja tõusis pärast seda kohe avalikkuse tähelepanu alla.

«Tema Beitostöleni esitus kõige ägedam asi pärast noort Petter Northugi. Klæbo on meie praeguse aja suurim talent,» kinnitas Norra rahvusringhäälingu murdmaasuusatamise kommentaator Jann Post oma tööandja veebilehele.

«Väga lahe oli Beitostölenis võistelda. Lõpuks ometi näen, et mul on tugevas konkurentsis midagi teha ja ma suudan suurte poistega võidelda,» ütles Klæbo pärast triumfi.

Posti sõnul on Klæbo sarnaselt Northugile universiaal, aga esialgu on ta kõige konkurentsivõimelisem just sprindidistantsidel, kus ta saab ära kasutada oma head kiirust. Eriti meele järgi on Klæbole vabatehnikasprint.

Rukal on meestele kavas aga klassikasprint ja 15 km klassikatehnika eraldistart. Sprinte ja 15 km klassikadistantsi näeb laupäeval-pühapäeval Kanal 12 eetris ja Postimehe kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles