40. Tartu Maratoni lastesõidud toimuvad laupäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullustelt Tartu Maratoni lastesõitudelt.
Hetk mullustelt Tartu Maratoni lastesõitudelt. Foto: Sille Annuk.

40. Tartu Maratoni lastesõidud toimuvad selle nädala laupäeval Tartus Tähtvere Spordipargis.



 Registreerimisega alustatakse kohapeal  kell 11.00, esimesed lapsed lähevad rajale kell 12.00. Traditsiooniliselt on kavas nii TILLusõidud kui MINImaratoni distantsid ning starti oodatakse kõiki noori spordisõpru olenemata vanusest või sõidukogemusest.

Klubi Tartu Maratoni projektijuhi Kunnar Karu sõnul otsustati möödunud nädalavahetusel toimuma pidanud lastesõidud käreda pakase tõttu edasi lükata. “Eelolevaks laupäevaks ennustatav temperatuur lubab meil suusapeo kõige väiksematele siiski korraldada, kuigi kindlasti tuleb kõikidel lapsevanematel oma võsukesed ja ka endid soojalt riidesse panna ning
vajadusel ka vahetusrõivaste peale mõelda. Otsustasime stardiaegu ka 1 tunni võrra hilisemaks lükata, et kasutada ära lasteürituste läbiviimiseks päeva kõige soojemaid tunde,” ütles Karu ning soovitas lisaks asjakohasele talvevarustusele ka kõigil hommikul kõht korralikult täis süüa, et kehal piisavalt energiat jaguks.

“Klubi Tartu Maraton veebilehel on olemas ka korraldusmeeskonna poolt kokku pandud soovitused, kuidas end külma vastu kaitsta ning millele suusatama tulles veel võiks mõelda,” lisas ta.

Korraldajad on valmis Tähtvere Spordipargi suusaradadele mahutama laupäevastel lasteüritustel kuni 2000 spordisõpra. Suusasõitudest osavõtt on loomulikult kõigile tasuta.  Lastesõitudel on kõik võrdsed, finišis ootab lapsi medal, diplom, Actimel jogurt ning Kalevi šokolaadimedal ning kogu ürituse vältel on võimalik võistluspaigas sooja Tetley teed juua ning Kalevi piparkooke krõbistada. Kui loosiauhindu oodates külm aga naha vahele kipub, siis Lõunakeskus pakub sooja kohale toodud bussis.

„Uudsena pakume lapsevanematele võimaluse oma võsukeste eelregistreerumiseks Klubi Tartu Maraton büroos. Koos registreerumisega anname kohe kätte ka stardinumbrid, et need saaks juba kodus noortele spordisõpradele jopede külge kinnitada. Nii on kohapeal rohkem aega ja vähem kohustusi. Traditsiooniliselt saab nime kirja panna ka maratoni kodulehel ning 1 tund enne ürituse algust kohapeal“ lisab Karu.

Kindlasti ei puudu suusapeolt ka maratoni jänesed ning mitmed teised maskotid, kes lapsi lõbustama tulevad.

Programm (26. veebruar):

TILLUsõit
12.00  kuni 4-aastased 540 m
12.30  5...6-aastased 980 m
12.45  7...8-aastased 1,56 km
13.10  auhindade loosimine

MINImaraton
13.00   8...10-aastased 2,2 km
13.20  11-aastased ja vanemad 4,53 km
13.25  Auhindade loosimine 8...10-aastastele
13.50  Auhindade loosimine 11-aastastele ja vanematele

Registreerimine ja lisainfo www.tartumaraton.ee

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles