Nõmme Kalju noortemeeskonnad said uued peatreenerid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Bondarenko (püsti).
Valeri Bondarenko (püsti). Foto: Marianne Loorents

Nõmme Kalju U21 ja U19 jalgpallimeeskonnad saavad uued treenerid. Seni mõlema võistkonna juures töötanud Zaur Tšilingarašvililt võtavad teatupulga üle Erko Saviauk ja Valeri Bondarenko.

NKFC U21 järelkasvuvõistkonna peatreeneriks saab Erko Saviauk ja NKFC U19 peatreeneriks Valeri Bondarenko. Kaks treenrit moodustavad ühise tiimi ning on seotud mõlema meeskonnaga, valmistades noori ette Nõmme Kalju esindusmeeskonna jaoks, vahendas Nõmme Kalju koduleht.

Saviauk on Nõmme Kaljus töötanud 5 aastat, juhendades edukalt klubi U15 võistkonda. Eesti rahvuskoondises on Erko mänginud aastatel 1997-2005 kokku 60 mängu ja löönud 1 värava. Oma tippjalgpalluri karjääri lõpetas Saviauk TVMK ridades, tulles aastal 2005 Eesti meistriks.

Bondarenko oli aastatel 1993-1994 Eesti koondise abitreener ning 1998-1999 Eesti U18 koondise abi- ja peatreener. Samuti on ta juhendanud Eesti kõrgliigaklubisid Narva Trans, FC Levadia, Sillamäe Kalev ja Rakvere Tarvas ning välisklubisid Rovaniemi PS Soomes, Syrianska FC Rootsis ning Venemaa klubi Lokomotiv Nizhny Novgorodi.

«Nõmme Kalju arengukava näeb ette, et iga noortevõistkonna juures toimub treenerivahetus 4-5 aasta möödudes ning sellest lähtuvalt toimusid ka muudatused. Soovime, et meie noormängijad saaksid Kaljus veedetud ajal erinevaid kogemusi Eesti tipptreeneritelt, kellel kõigil on oma vaatenurk ja õpetamisstiil. Usume, et Erko ja Valeri sobituvad kenasti meie plaanidesse ning nende arusaam jalgpallist ühtib Kalju nägemusega. Oleme arvamusel, et erinevate kogemuste saamine treeneritelt valmistab meie noormängijaid paremini ette tippjalgpalliks,» kommenteeris muudatusi Nõmme Kalju noortetöö juht Kristen Viikmäe.

«Jalgpall on üks osa minu elust ja mul on siiralt hea meel selle üle, et saan jätkata tööd treenerina endiselt Nõmme Kaljus. Treenerina töötamine pakub mulle rahulolu ja annab võimaluse seada suuremaid eesmärke kuhu püüelda. Ma olen alati tahtnud tagasi anda seda, mida ise olen saanud jalgpallurina,» lisas Saviauk.

Suurte kogemustega Valeri Bondarenko lausus Nõmme Kalju pressiteenistusele järgmised sõnad: «Olen väga tänulik Nõmme Kalju juhtkonnale võimaluse eest ühineda Eesti tippklubiga. Loodan, et minu kogemused tulevad kasuks nii klubile kui ka noortele jalgpalluritele ning saavutame koos häid tulemusi.»

Nõmme Kalju U21 võistkonna senine peatreener Zaur Tšilingarašvili asub treenima Kalju 2002 ja 2003 võistkondi. Zauri roll klubis on järgnevatel aastatel valmistada ette järgmist põlvkonda Nõmme Kalju duubel- ja esindusvõistkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles