Selgusid Eesti parimad parasportlased

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabeth Egeli abiline Liina Heinsaar, Elisabeth Egel, Brenda Tilk, Kardo Ploomipuu, treener Õnne Pollisinski.
Elisabeth Egeli abiline Liina Heinsaar, Elisabeth Egel, Brenda Tilk, Kardo Ploomipuu, treener Õnne Pollisinski. Foto: Raul Mee

Eesti Paraolümpiakomitee tunnustas 2016. aasta parimaid sportlaseid ja treenereid.

Parimateks sportlasteks valiti ujujad Elisabeth Egel (Rio paraolümpiamängude 5. koht 200m rinnuliujumises, EMil kolm 5. kohta) ja Kardo Ploomipuu (Euroopa meister 100m seliliujumises, Rio paraolümpiamängude 9. koht). Egel pälvis tiitli teist ja Ploomipuu kaheksandat korda.

Noorsportlastest valiti parimateks ujuja Brenda Tilk (EMi 4. koht 50m vabaltujumises, Rio paraolümpia 10. koht 50m vabaltujumises) ja kergejõustiklane Egert Jõesaar (Rio paraolümpia 8. koht kettaheites, EMi 6. koht). Lisaks näitasid mõlemad noorsportlased häid tulemusi  liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS U23 maailma mängudel. Tilk tuli sealt koju kahe kuld- ja ühe pronksmedaliga, Jõesaar võitis pronksmedali.

Aasta treeneriks valiti ujumistreener Õnne Pollisinski. Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul oli lõppenud aasta Eesti erivajadustega sportlastele ning Eesti Paraolümpiakomiteele hea ja edukas. «Kõik kuus Eesti sportlast tulid paraolümpiamängudel esikümnesse ning kokku saadi tiitlivõistlustelt 26 medalit,» lisas Paet. «Samuti on laienemas paraolümpialiikumise kandepind. Meil on nüüd curlingu võistkond ning häid tulemusi ka tennises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles