Rosbergi tõehetk enda ja maailma ees

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

2007. aasta maailmameistrivõistluste viimane etapp. Lewis Hamiltonil on stardi eel koos 107, Fernando Alonsol 103 ja Kimi Räikkönenil 100 punkti. Paar tundi hiljem tõuseb Räikkönen 110 punktiga maailmemeistriks, Hamilton ja Alonso jäävad 109 punktile. Unustamatu päev nii võitja kui kaotajate jaoks.

Üheksa aastat hiljem loodab Hamilton, et ime kordub jälle, kuid seekord tahab ta ise olla üllatusvõitja rollis. Sel hooajal on kõik trumbid Nico Rosbergi käes, kuid Hamiltoni viiks meistritiitlini samasugune imelugu, nagu juhtus aastate eest Räikköneniga.

Mercedese meeskonna sõitjate omavaheline vastasseis on kestnud pikalt, kuid nüüd on esimest korda võit Rosbergile niivõrd lähedal, tema edu Hamiltoni ees on viimase etapi eel 12 punkti. Sakslane kindlustaks tiitlivõidu, kui lõpetab Abu Dhabis esikolmikus. Otsustavaks saab, kuidas Rosberg pingele vastu peab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles