Aasta kergejõustiklasteks valiti Gerd Kanter ja Ksenija Balta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Marko Mumm

Eesti Kergejõustikuliit kuulutas 25. novembri õhtul Kultuurikatlas toimunud galaõhtul välja aasta parimad kergejõustiklased.

Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Marko Mumm

Aasta kergejõustiklasteks 2016 nimetati Amsterdami EMil pronksmedali võitnud ja Rio olümpial viienda koha saavutanud kettaheitja Gerd Kanter ning kaugushüppes Amsterdami EMil neljanda ja Rio olümpial kuuenda koha saavutanud Ksenija Balta. 

Noorsooklassi aasta kergejõustiklase tiitli pälvisid Amsterdamis toimunud EMil 13. koha saavutanud ning isikliku rekordi 7903 punktini nihutanud Kristjan Rosenberg ning vasaraheite Eesti rekordi 67.52-ni viinud Anna-Maria Orel.

Juunioride arvestuses teenisid aasta kergejõustiklase tiitli vanuseklassi MMil kümnevõistluses isikliku rekordit tähistava 7879 punktiga pronksmedali võitnud Johannes Erm ning samal võistlusel odaviskes 11. koha pälvinud Mirell Luik.

A-klassis tunnistati aasta kergejõustiklasteks Vitali Rubenkov, kes U18 EMil saavutas kaugushüppes 6. koha, ning neidudest samal võistlusel seitsmevõistluses 9. koha saanud Margit Kalk.

Aasta parimad sportlased selgusid hääletamise teel, millest võtsid osa Eesti Kergejõustikuliidu liikmesklubid, spordiajakirjanikud, kergejõustikutreenerid ja fännid.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul pakkusid meie sportlased sellel aastal küllaga ülevaid spordiemotsioone. «Realiseerida oma pingutused tiitlivõistlustel ning maailmataseme konkurentsis olümpial on tunnustamist väärt ning innustab meid kõiki rohkem oma eesmärkide poole püüdlema. Aitäh meie spordisangaritele, treeneritele ja toetajatele nende meeldejäävate hetkede eest,» sõnas Saar.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi hindas rohkelt emotsioone toonud 2016. aasta Eesti kergejõustikule igati õnnestunuks. «Kaks tiitlivõistluste medalit, neli kohta olümpia esikuue seas, arvukalt uusi Eesti rekordeid ja veelgi enam igapäevaseid eneseületusi nii võistlustel kui ka treeningplatsil. Meie sportlaste ja treenerite töökuse ning sihikindluse üle on põhjust uhke olla,» ütles Teigamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles