Eesti noormeeste võrkpallikoondis alistas Venemaa eakaaslased

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2001/2002 sündinud noormeeste võrkpallikoondis
2001/2002 sündinud noormeeste võrkpallikoondis Foto: volley.ee

Daugavpilsis jätkuval Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistluste turniiril alistas Toomas Jasmini ja Raigo Tatriku käe all mängiv 2001/2002 sündinud noormeeste koondis 3:2 (15:25, 25:23, 25:20, 20:25, 15:11) idanaabri Venemaa.

Suurepärase võidu saanud noormeeste poolel oli pidurdamatus hoos Pärnu spordikooli kasvandik Märt Tammearu, kes tõi 32 punkti ja jäi 23-ga plussi. Rünnakul sai Tammearu poolsada tõstet, millest õnnestus punktiks lüüa 28 ehk 56 protsenti. Lisaks sai Tammearu kirja kolm serviässa ja ühe blokipunkti. Rasmus Meius panustas võitu kümme ja nii Jan Solovjov kui Tony Tammiksaar üheksa punkti, vahendab volley.ee.

Otsustavas geimis tegutses Eesti järelkasv ülimalt külmavereliselt, lüües kaheksast rünnakust punktiks viis. Seejuures ei lennanud mitte ükski pall auti või vastaste blokki. Eesti noormehed teenisid sulustamisega kolm punkti, lisaks tegid venelased koguni seitse omaviga. Terve kohtumise lõikes oli Eesti vastastest selgelt paremad vastuvõtul, kus Eesti näitaja oli 58 ja Venemaa noortel 36 protsenti. 

Eesti võit muutis paremusjärjestuse ülimalt intrigeerivaks. Eesti kõrval on kaks võitu ka Venemaal, Valgevenel (neljapäeva õhtul võitis Eesti neid 3:1) ja Poolal (avapäeval kaotas Eesti 0:3). Punktide võrdlus annab esikoha idanaabritele, kelle saldo on seitse. Kuus punkti on Poolal ja Valgevenel ning neljandal kohal on Eesti viiega. Hea võimalus tabeliseisu parandamiseks avaneb laupäeva õhtul, mil kell 19.00 algavas matšis on Eesti vastaseks seni võiduta Ukraina.

Peeter Vahtra käe all mängivad 2002/2003 sündinud tütarlapsed pidid Venemaal Anapas toimuval turniiril vastu võtma kolmanda 0:3 kaotuse, kui Poolale jäädi alla 15:25, 14:25, 9:25. Laupäeva õhtul kell 18.00 algavas matšis on Eesti vastasteks ühe kohtumise võitnud Valgevene. 

Noormeeste koondisesse kuuluvad: Jan Solovjov, Henry Holm, Märt Tammearu, Karl-Erik Villems, Andreo Karuks, Rasmus Meius, Richard Voogel, Robin Alba, Iljan Helendi, Timo Lõhmus, Tony Tammiksaar, Mattias Rahuoja. Treeneriteks on Toomas Jasmin ja Raigo Tatrik.

Neidude koondises mängivad: Brittany Tool, Kätriin Põld, Anna Gontšarova, Hanna Liisa Hanga, Ragne Rahuoja, Helen Loos, Maren Mõrd, Laura Laas, Emma-Stiina Rohtla, Anni-Ly Abel, Laura Kaur, Lizet Tüvi. Võistkonna peatreener on Peeter Vahtra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles