Rosberg võitis elu esimese MM-tiitli, etapivõit Hamiltonile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: David Davies/PA Wire/PA Images

Vormel-1 maailameistriks tuli Mercedese piloot Nico Rosberg, kes lõpetas Abu Dhabis sõidetud hooaja viimase etapi teisena. Võidusõidu võitnud Lewis Hamilton (Mercedes) kaotas MM-sarjas Rosbergile lõpuks viie punktiga. Abu Dhabi GP kolmanda koha teenis Sebastian Vettel (Ferrari), neljas oli Max Verstappen (Red Bull).

Nii Hamilton kui Rosberg said mõlemad hea stardi. Võidusõidu käigus tundus, et Mercedeste vahelisse tiitlijagamisse võib eelkõige põnevust tuua Verstappen. Viimastel ringidel oli hoopis Vettel see, kes sõitu põnevust tõi. Suur osa oli seal Hamiltonil, kes selle asemel, et kindla etapivõidu poole sõita, kasutas tema käes olnud võimalust ning hoidis sõidu tempot madalana.

Viimasel kolmel ringil ründas Vettel Rosbergi mitmel korral, ent värske maailmameister läbis eksami edukalt ning väga ärevaks olukord kordagi ei muutunud. Rosberg teenis hooaja jooksul 385 punkti, Hamiltoni 380 vastu. «See polnud meie aasta, õnn ei olnud meiega,» olid Hamiltoni esimesed sõnad tiimiraadiosse pärast võidusõitu.

Rosbergil kulus maailmameistriks tulemiseks 206 etappi. Ta on nüüd kõige kogenum esmakordne maailmameister, varem oli see Nigel Mansell (180)

Abu Dhabi etapp oli karjääri viimaseks kahele legendile - Felipe Massale ja Jenson Buttonile. Button katkestas võidusõidu 13. ringil, Massa sai aga 9. koha.

Vettel: «Ma poleks tahtnud tema nahas olla.»

Poodiumiintervjuus küsis intervjueerija David Coulthard Rosbergilt, kas tänane sõit oli tema jaoks tavapärane? «Kindlasti mitte. See oli kõige keerulisem sõit minu karjääris. Lõpp oli eriti pingeline ning hea et see läbi sai,» ütles Rosberg.

Vettel andis enda sõnul kõik, et võidusõitu huvitavaks teha. «Viimased ringid olid rasked. Ma ei oleks tahtnud Rosbergi nahas olla. Andsin endast parima, et asja põnevaks teha, aga ma ei suutnud Rosbergist mööduda,» sõnas kolmanda koha saanud Vettel.

Hamilton soovis aga Rosbergile esimese MM-tiitli puhul õnne ning surus tal kätt. «Hea töö, Nico. Andsin endast viimastel võidusõitudel kõik, kuid meil oli palju probleeme ning sellepärast ka selline seis. Selles meeskonnas on tõeline privileeg olla,» kiitis Hamilton Mercedest. 

Abu Dhabi GP: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Vettel, 4. Verstappen, 5. Ricciardo, 6. Räikkönen, 7. Hülkenberg, 8. Perez, 9. Massa, 10. Alonso

MM-hooaja punktiarvestus: 1. Rosberg 385 punkti, 2. Hamilton 380, 3. Ricciardo  256, 4. Vettel 212, 5. Verstappen 204, 6. Räikkönen 186, 7. Sergio Perez, Force India, 101, 8. Valtteri Bottas, Williams, 85

Enne sõitu:

Sõitjate arvestuses on liidrikohal Mercedese mees Nico Rosberg, kellel on 367 silma. Ainsana ohustab tema kohta ja MM-tiitlit tiimikaaslane Lewis Hamilton, kelle kontos on 355 punkti.

Esikohalt stardib täna just Hamilton, Rosberg sõitis välja teise stardikoha. Hamiltonil on kolm võimalust, et maailmameistriks tõusta:

- Hamilton võidab etapi ja Rosberg ei lõpeta kõrgemal kui neljas koht.

- Hamilton lõpetab teisena ja Rosberg ei saa kõrgemat kohta kui seitsmes.

- Hamilton lõpetab kolmandana ja Rosberg ei saa kõrgemat kohta kui üheksas.

Omad plaanid on kindlasti ka Red Bullidel. Daniel Ricciardo läheb rajale kolmandalt kohalt, Max Verstappen stardib kuuendalt positsioonilt. Red Bullide vahele mahuvad veel Ferrari piloodid Kimi Räikkönen ning Sebasian Vettel. 

«Me peame midagi proovima. Nende vahel tuleb võitlus, kuid loodetavasti suudame me sekkuda ning teha selle veelgi põnevamaks,» sõnas Ricciardo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles