Klavan: ma ei võta vastu rutakaid otsuseid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan on Liverpooli särki kandnud seni kuues ametlikus kohtumises ning selle ajaga on ta kirja saanud ka ühe värava.
Ragnar Klavan on Liverpooli särki kandnud seni kuues ametlikus kohtumises ning selle ajaga on ta kirja saanud ka ühe värava. Foto: Simon Bellis/Sportimage/PA Images/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan tegi suvel siinsete väljakumängijate silmapaistvaima klubivahetuse, tõmmates selga FC Liverpooli särgi. Võrreldes karjääri eelnevate aastatega saab Klavan nüüd aga tunduvalt vähem mänguajaga. Eile neljandat korda Eesti parimaks jalgpalluriks valitud mees ei kavatse selle olukorraga leppida.

Liverpooli mängumehena on Klavan praegu kindlasti osa maailma ühest paremast jalgpalliklubist. Nagu ta ise tunnistab, siis peatreener Jürgen Kloppi juhendamisel saavad mängijad sellist mahvi, et eestlane on jõudnud karjääri parimasse füüsilisse vormi.

Lisaks kõigele sellele saavad jalgpallifännid sotsiaalmeedia vahendusel aina rohkem jälgida, milline on Eesti koondise kapten inimesena.  

-Ragnar Klavan, oma Hollandi perioodi kohta oled öelnud, et seal arenes kõvasti sinu tehniline pagas, Saksamaal aga vastupidavus. Mida on Inglismaa kõrgliiga seni sinu oskustearsenali juurde toonud?

Jürgen Klopp on Saksa kooliga treener ehk seega nii suurt erinevust ehk polegi. Samas on Kloppiga kõik võrreldes varasemaga hoopis intensiivsem. Minu jaoks on see kõik olnud uus ja huvitav. Premier League’i intensiivsus on ikka enneolematu. Sellest saab aru mängus, kus on näha, mis kõik on kohtunike poolt lubatud.

Saksamaal hüpatakse palli pärast võitlusesesse minnes õhku käed kõrval. Inglismaal on ka käte kasutamine lubatud. Juba trennid on seetõttu hoopis teistmoodi ja intensiivsemad.

Ma ei ütleks, et üks liiga on teisest parem, kuid kindlasti on Premier League füüsilisem.

-Kloppi puhul räägitakse ikka, et ta paneb mängijatele peale suure koormuse ja timmib mängijad väga heasse füüsilisse vormi? Kas võid öelda, et oled praegu füüsise poole pealt oma parimas seisus?

Müncheni Bayernist tuli Liverpooli füüsilise ettevalmistuse treener. Lisaks toodi Saksamaalt veel üks toitumisspetsialist. Klopp on saanud kriitikat, et meestele on peale pandud suur koormus, kuid enda koha pealt võin öelda, et praegu on kõik hästi.

Ütlen ausalt, et ettevalmistus oli kõva ja trenni maht meeletu. Kohati oli ikka tunne, et enam ei jõua. Tegelikult on treeneritel kõik nii täpselt välja arvestatud, et järgmisel päeval jõuad taas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles