Kubica peab veel mitu nädalat haiglas olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica
Robert Kubica Foto: SCANPIX

Veebruari alguses Itaalia rallil ränga avarii teinud Renault’ vormelipiloot Robert Kubica peab veel mitu nädalat haiglas veetma.

«Tal läheb üsna hästi ja arvestades kõike, mis ta üle on elanud, on ta positiivses meeleolus,» rääkis Kubicat opereerinud kirurg Mario Igor Rossello Renault’ kodulehele antud intervjuus. «Hea uudis on see, et operatsioonide järel pole mingeid komplikatsioone tekkinud.»

Kui algselt kardeti, et Kubica võib paremast käest ilma jääda, on talle nüüdseks tehtud kolm pikka operatsiooni, et kätt päästa.

Rossello sõnul viidi Kubica intensiivravipalatist tavalisse palatisse ning ta suudab pisut oma  sõrmi liigutada ja ka tundlikkus hakkab käes taastuma.

«Ta alustas juba väikeste harjutustega, mis praegu seisnevad põhiliselt näppude painutamisega,» sõnas Rossello. «Ta on ka vaimselt üsna heas seisundis ja tahab võimalikult kiiresti taastusraviga alustada. Ta peab veel mõned nädalad haiglas olema, et saaksime tema seisundit jälgida. Kahe nädala pärast vaatame, kas ta võib haiglast lahkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles