Ilves tõestas, et kahe hooaja vahel on toimunud areng

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter

KAHEVÕISTLUS. Kristjan Ilves tõestas kahevõistluse MK-sarja avaetapil Rukal, et eelmise aastaga võrreldes teeb ta kvalitatiivset hüpet. Hooaja esimesel tõsisel nädalavahetusel sai ta 17. ja 21. koha. Seejuures ei näidanud ta hüppemäel midagi erilist, pigem on 20-aastane mees edenenud murdmaarajal. 

Laupäeval oli Ilves hüppevõistluse järel 9. kohal ning langes sõiduga 17. positsioonile. Pühapäeval oli ta hüppemäel 23., ent kerkis suusatamisega kaks kohta.

«Laupäeval sõitis ta end veel natuke kinni ning ühel ringil tuli ärakukkumine. Pühapäeval sõitis ta ühtlaselt ning suutis püsida tugevate sõitjatega koos,» iseloomustas treenerist isa Andrus Ilves poja võistlusi. «Mingit arengut on kindlasti näha, kuid hooaega alles algab.»

Suusatamise taseme tõusu põhjust pole vaja kaugelt otsida. Tänavusest hooajast juhendab Ilvese murdmaatreeninguid Anatoli Šmigun. Tegemist pole niisama pealiskaudse juhendamisega, vaid tõsise koostööga. Šmigun sõidab Ilvesega ka eelolevaks nädalavahetuseks Lillehammeri MK-etapile. «Tema juuresolek on meile väga oluline,» nentis Andrus Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles