Maailmameister Rosberg läbis Hamiltoni koostatud eksami

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg MM-tiitlit tähistamas.
Nico Rosberg MM-tiitlit tähistamas. Foto: SCANPIX

Pärast kümmet aastat ja 206 etappi vormelikarussellis võitis sakslane Nico Rosberg (Mercedes) eile ihaldatud esimese MM-tiitli. «See oli minu elu kõige raskem sõit. Hea, et see läbi sai,» võttis hooaja viimasel Abu Dhabi GP-l teisena lõpetanud Rosberg võistluse kokku. Ta edestas hooaja kokkuvõttes kolmekordsest maailmameistrist meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni lõpuks viie punktiga. 

2016. aasta maailmameistriks ei tulnud kõige kiirem sõitja. Hamilton võitis hooaja jooksul kümme etappi, Rosberg tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele üheksal korral. Kvalifikatsioonis näitas britt Hamilton kõige kiiremat aega 12 korda, Rosberg startis võidusõidule esimeselt kohalt kaheksal korral. Suuresti ebaõnne tõttu oligi hooaja viimased neli etappi võitnud Hamilton enne tiitlivõitluse kulminatsiooni ülikeerulises seisus – ta pidi Abu Dhabis tasa tegema 12-punktilise vahe.

Oli selge, et kogu hooaja domineerinud Mercedestele keegi ilma kõrvalise abita vastu ei saa. Kuna start sujus nii Hamiltonil kuika  Rosbergil probleemideta ning ühe boksipeatuse taktikaga rajal olnud Verstappenil vajalikku kiirust lõpuni ei jätkunud, haaras Hamilton kinni viimasest õlekõrrest. Ta võttis jala gaasipedaalilt maha ning lasi võidusõidu kiiruse võimalikult väikeseks, lootes tagumiste abile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles