Kahvatu FC Barcelona kohutav seeria jätkus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Lionel Messi.
Pettunud Lionel Messi. Foto: VINCENT WEST/Reuters/Scanpix

Hispaania jalgpallimeistrivõistlustel ei ole sel hooajal kõige paremini käinud FC Barcelona käsi. Eile hilisõhtul tegi Barcelona võõrsil 1:1 viigi Real Sociedadiga. Antud meeskonnaga on katalaanid olnud püsti hädas juba aastaid.

Kui Barcelona on sel hooajal ennegi punkte kaotanud, siis eilne esitus oli nende tavapärast taset arvestades küllaltki kahvatu. Seejuures ei teinud katalaanid avapoolajal ühtegi lööki vastaste väravaraamide vahele – selline asi juhtus sel hooajal esmakordselt. Lõpuks jäi Barcelona alla nii palli valdamises, pealelöökides kui ka raami tehtud löökides.

Real Sociedad asus ka kohtumist juhtima, kui 53. minutil tegi skoori Willian Jose. Barcelonale päästis viigi Lionel Messi 59. minutil.

Seejuures ei ole Barcelona suutnud nüüdseks Real Sociedadi vastu võõrsil võita alates 2007. aastast. Toona kaitses Real Sociedadi väravat veel Claudio Bravo ning Barcelona peatreeneriks oli Frank Rijkaard.

Tol aastal langes Real Sociedad ka Hispaania kõrgliigast välja ja hooajaks 2010/11 tõusti sinna tagasi. Seejärel võitis Sociedad esmalt Barcelona vastu koduväljakul 2:1, järgneval hooajal tehti 2:2 viik, järgnes 3:2 võit, siis 3:1 võit ning seejärel kaks 1:0 võitu. Tänavu pidi Sociedad siis leppima viigiga.

Hispaania kõrgliigas on kindlaks tabeliliidriks Madridi Real, kellel on koos 33 punkti. Teine on FC Barcelona 27ga, kolmas Sevilla samuti 27ga, neljas Madridi Atletico 24ga ja viies Real Sociedad 23ga.

Selle nädala pühapäeval kohtuvad Barcelona ja Madridi Real juba esimese koduväljakul omavahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles