Raskema graafiku kiuste edasipääsujahile

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis eelmisel sügisel Iisraelis.
Eesti koondis eelmisel sügisel Iisraelis. Foto: Eesti käsipalliliit

KÄSIPALL. Veidi rohkem kui kuu aja pärast ootavad Eesti käsipallikoondist ees taas mängud valiksarjas, jaanuari alguses peetakse 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste esimese ringi kohtumised Kosova ja Türgiga. Esimest korda on EMile pääsevaid riike 16 asemel 24. Kuigi Eesti rahvusmeeskond on pidanud valiksarjades pika mängupausi, on peatreener Rein Suvi sõnul eesmärk edasi pääsueda.

Eesti koondis kogunes viimati valikmängudeks rohkem kui aasta aega tagasi, kui turniiril Iisraelis selgitati 2017. aasta MMile pääsevaid riike. Eesti meeskond edasipääsu tagada ei suutnud ja kuna kevadel-suvel meie koondisel mänge polnud, anti mängijatele puhkust. Koondis käis novembri alguses laagris ning turniiril Poolas, kus saadi nelja meeskonna hulgas kolmas koht. Tõsi, Eesti polnud esindatud oma parimas koosseisus, puudus õige mitu tähtsat mängijat.

«Mikk Pinnonen jäi eemale, samuti polnud Dener Jaanimaad. Mait Patrail tuli küll kohale, aga sai seal sellise trauma, millega ta ise ja ka meie leidsime, et pole vaja riskida,» rääkis Suvi Poolast puudujatest. Lisaks eelmainitutele jäid teiste hulgas eemale ka Saksamaa esiliigas mängiv Janar Mägi, sel sügisel samuti Saksamaale siirdunud noored tähed Karl Roosna ja Karl Toom, Iisraeli turniiril mänginud väravavaht Denis Lõokene ja mitmed teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles