Räpane taktika võib tuua Hamiltonile karmi karistuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton poodiumil Nico Rosbergi õnnitlemas.
Lewis Hamilton poodiumil Nico Rosbergi õnnitlemas. Foto: David Davies/Scanpix

VORMEL-1. F1 hooaeg sai pühapäeval lõpu, kui Abu Dhabis krooniti maailmameistriks Mercedese piloot Nico Rosberg. Viimase etapi eel oli võimalus MM-tiitel võita ka Rosbergi tiimikaaslasel Lewis Hamiltonil, kuid selleks pidi ta lootma kaaslase ebaõnnele. Samas andis Hamilton oma panuse, et Robergi võiks tabada ebaõnn, see ajas Mercedese meeskonnal harja punaseks.

Pühapäeval võitjana finišeerinud Hamilton võttis võistluse lõpus hoo maha ning nii kogunesid teisel kohal sõitnud Rosberg ja ülejäänud jälitajad üsna tihedasse gruppi kokku. Tempot maha võttes lootis Hamilton, et ehk õnnestub kellelgi veel Rosbergist mööduda, nii oleks võinud britt võita ehk oma neljanda MM-tiitli, kirjutas The Guardian.

Mercedese meeskond andis Hamiltonile selged juhised tõsta tempot, kuid mitmekordne maailmameister eiras tiimi käsku. Pärast sõitu oli Mercedese meeskonna juht Toto Wolff Hamiltoni teguviisist marus. Briti meedias spekuleeritakse, et võib-olla on Mercedes valmis nüüd puruks rebima Hamiltoni üle 30 miljoni euro väärt lepingu. Väidetavalt kaalub meeskond erinevaid karistusmeetmeid, nende seas on nii rahaline trahv kui ka briti võistlustelt eemale jätmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles