Red Bulli pealik nimetas Mercedese juhte naiivseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Horner
Christian Horner Foto: Andrew Boyers/REUTERS

Red Bulli vormelimeeskonna pealik Christian Horner nimetas Mercedese meeskonna juhte naiivseks, kuna nad uskusid, et MM-sarjas teise koha saanud Lewis Hamilton aitab meeskonnakaaslase Nico Rosbergi sõidule Abu Dhabis kaasa, mitte ei püüa teda kõigest väest tagasi hoida.

Hooaja viimasele etapile minnes oli Rosbergi ja Hamiltoni edu MM-sarjas 12 punkti. Hamiltonil oli vaja sõit võita ning loota, et Rosberg ei tuleks poodiumile. Selle asemel, et uhkes üksinduses võidu poole sõita, hakkas Hamilton võidusõidu tempot pidurdama. Mercedes palus kahel korral Hamiltonil kiirust suurendada, kuid britt ei täitnud meeskonna korraldusi. Nüüd ähvardab Mercedes teda tiimikorralduste täitmata jätmise eest sanktsioonidega.

«Kuidas sai sellises olukorras üldse midagi muud oodata? Mercedese poolt oli naiivne oodata Hamiltonilt teistsugust lähenemist. Ta tegutses reeglite piires ning oli selge, et sõidu võitmisest talle ei piisa. Kui ta oleks konkurentidelt eest ära sõitnud, oleks ta tiitlilootusele joone alla tõmmanud,» rääkis Horner.

«Ta võitis sõidu nii aeglaselt sõites, kui see võimalik oli. See on nagu jalgpallis, kus meeskond kaitseb oma eduseisu palli hoides ning mängu suretades. Oli ilmselge, et Hamilton kasutab seda taktikat. Ta ei teinud mitte midagi räpast ning ebaaus on teda selle eest kritiseerida,» jätkas Horner.

Mercedese meeskonna juht Toto Wolff tunnistas, et meeskond arutas omavahel võimalust, kas Hamilton läheb võidusõidurajale just sellise taktikaga. «Tõenäosus oli suur. Oli selge, et see oli üks võimalusi, kuidas Lewis meistritiitli võib võita. Meile ei tulnud see üllatusena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles