Norra meedia: Johaugi tõetund saabub lähipäevadel

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Therese Johaug pressikonverentsil.
Olümpiavõitja Therese Johaug pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Ajaleht VG kirjutab, et ajutist dopingukaristust kandev Norra suusatäht Therese Johaug saab sellel nädalal teada, kui pikk võistluskeeld talle määratakse. Arvatavasti jääb 28-aastane suusataja võistlustelt eemale vähemalt kaheks aastaks.

Oktoobris jõudis avalikkuse ette uudis, et Johaugi uriinist leiti anaboolse steroidi klostebooli kasutamise jälgi. Johaug selgitas, et kasutas päikesepõletusvastast kreemi Trofodermin, mis sisaldas tema teadmata keelatud ainet. Naisele määratud esialgne võistluskeeld hakkas kehtima 18. oktoobril ja kestab 18. detsembrini.

«Nii palju kui ma olen aru saanud, siis avalikkustatakse otsus lähitulevikus. Ma ei tea veel, kas see juhtub sellel nädalal,» ütles Johaugi advokaat Christian Hjort VG-le. Karistuse määrab suusatajale Norra Antidoping. Arvatakse, et suure tõenäosusega kaebab Johaug otsuse edasi Spordi Arbitraaži.

Trofodermini pakendil on selgelt näha märk, mis hoiatab dopingu eest
Trofodermini pakendil on selgelt näha märk, mis hoiatab dopingu eest Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles