Vaid ime aitaks Veerpalu MMile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Valju Aloel

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu sõidab täna Oslos algavale murdmaasuusatamise MMile vaid siis, kui juhtub ime ja ta tunneb end hommikul täiesti tervena.



Kuid arvestades seda, et 40-aastane mees on juba terve nädala vaevelnud palavikus ja veel eilegi näitas termomeeter normist kõrgemat temperatuuri ning kurk oli ikka kähe, on asjade sellist käiku raske uskuda.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver käis eile oma kuulsaimat õpilast vaatamas ning avanenud pilt ei tekitanud temas vähimatki rõõmu. Sellises seisundis ei saanud treeningust juttugi olla. Samas on selge, et haigevoodis lebades pole võimalik MMiks valmistuda.

Veerpalu meelisdistants 15 km klassikat sõidetakse MMil tuleval teisipäeval. Alaveri sõnul tuleb enne seda teha tugevaid treeninguid, vastasel korral polevat medalite eest võidelda mõeldav. Aeg tiksub aga halastamatult – täna on otsustamiseks viimane aeg. «Enam pole meil seda kuhugi edasi lükata,» tõdes Alaver.

Arvestades kõiki asjaolusid on Veerpalu MMil startimine üsna ebatõenäoline. Eile pärastlõunal ei jäänud ka Alaveril muud üle kui selle väitega nõustuda. «Andruse seisund võib tähendada seda, et MMile sõitmisest tuleb loobuda,» nentis ta.

Esmaspäeval rääkis Eesti suusakoondise arst Tarvo Kiudma, et Veerpalu alustas põletikuvastast ravi. Kuigi tohter ei osanud ravikuuri kasulikkust hinnata, pidas ta seda suusamehe viimaseks võimaluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles