Legendaarne Safari ralli liitub taas MM-sarjaga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safari ralli
Safari ralli Foto: twitter

2019. aastal võib autoralli MM-sarjaga liituda Safari ralli, kus viimati peeti WRC-etapp 2002. aastal. Praegu ootavad Rahvusvahelise Autospordi Liidu (FIA) juhid Keenia poolset kinnitust, et riiklikul tasandil pannakse rallile õlg alla, kirjutab autosport.com

Mitmed Keenia tipp-poliitikud on püüdnud Safari rallit taas MM-sarjaga liita ning toetajate hulgas on ka riigi president Uhuru Kenyatta. Maailma parimate rallimeeste Keeniasse tagasitoomine oli üks tema valimislubadustest. Seega võib eeldada, et raha taha asi ei jää.

Safari ralli kuulus paljude aastate jooksul WRC-sarja olulisemate võistluste hulka, kuid 2002. aastal kadus ära Keenia riigi tugi ning alates sellest ajast sõidetakse seal vaid Aafrika meistrivõistluste etappe. Väidetavalt on ka FIA huvi Safari ralli võimalikult kiiresti taas MM-sarjaga liita.

Esimene Safari ralli sõideti juba 1953. aastal. 2002. aastal sõidetud seni viimase MM-etapi võitis Colin McRea, Markko Märtin lõpetas neljandana. Aasta varem triumfeeris Aafrikas Tommi Mäkinen. Tegemist oli erilise ralliga, kus kiiruskatsete pikkused ületasid 60 km piiri ning kogu ralli jooksul läbiti enam kui 1000 km.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles