Sõudjad said sõrmused sõrme

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakul), Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo ja Matti Killing on nüüdsest Olde Hansa Gildi liikmed.
Allar Raja (vasakul), Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo ja Matti Killing on nüüdsest Olde Hansa Gildi liikmed. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Augustis Rio olümpiamängudelt Eestile ainsa medali toonud paarisaerulise neljapaadi sõudjad on seejärel olnud oodatud külalised sisuliselt igal kodumaal toimunud üritusel. Eelmise nädala lõpus said Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo ja neliku treener Matti Killing muuhulgas ka Olde Hansa Gildi liikmeks. «Ausalt öeldes ei tea, et oleksin varasemast mõne gildi liige,» tõdes Taimsoo hiljem muigelsui.

Olümpiamedal on Eesti spordis olnud ikka midagi suurt. Samas näitab elu, et sportlastel ei ole tihti aimugi, kui oluline nelja aasta suurimalt spordipeolt võidetud autasu kaasmaalastele on.

«Pärast olümpiat oli endal küll peas mõte, et medal on suur asi. Arvasin, et läheb umbes kolm nädalat ja kõik vastuvõtud on tehtud ning medalivõit unustatud,» muljetas viimastest kuudest neljapaadi eessõudja Taimsoo. «Reaalsus oli see, et terve september ja oktoober kulusid meil vastuvõttudele. Nüüd ka veidike novembrist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles