El Clasico valmistab sel aastal brittidele tuska

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Clasico Madridi Reali (valges) ja FC Barcelona vahel.
El Clasico Madridi Reali (valges) ja FC Barcelona vahel. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

JALGPALL. Sel laupäeval on kavas jalgpallimaailma üks oodatumaid vastasseise, kui Hispaania liiga kohtumises lähevad vastamisi FC Barcelona ja Madridi Real. Kui kogu maailm sätib end Eesti aja järgi 17.15 telerite ette, siis brittidel jääb eetrikeelu tõttu kohtumine nägemata.

El Clasico algab 3. detsembril Camp Nou staadionil Suurbritannia aja järgi kell 15.15. Vastavalt juba 1960ndatel vastu võetud reeglile ei tohi Suurbritannias laupäeval kella 14.45–17.15 jalgpalli otsepildis näidata.

1960ndatel tegi Burnley jalgpalliklubi esimees Bob Lord ettepaneku keelata jalgpalli otsepildis näitamine eelpool mainitud nädalapäeval ja kellaajal, kuna nii loodeti tribüünidele meelitada rohkem publikut. Ajad on läinud edasi, kuid reegel on jäänud samaks.

Nüüd süüdistavadki britid hispaanlasi, et viimased panid kohtumise just nimetatud kellajale, et niimoodi tavapäraseid Premier League’i vaatajaid enda juurde meelitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles