Ilus žest: lennuõnnetuses hukkunud jalgpallimeeskonna finaalivastane tahab trofee ära anda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense meeskonda on täna üle maailma mälestatud paljudes kohtades, Atletico Nacionali meeskond tahab omalt poolt Copa Sudamerica trofee anda postuumselt hukkunud meeskonnale.
Chapecoense meeskonda on täna üle maailma mälestatud paljudes kohtades, Atletico Nacionali meeskond tahab omalt poolt Copa Sudamerica trofee anda postuumselt hukkunud meeskonnale. Foto: NELSON ALMEIDA/Scanpix

Atletico Nacionali jalgpallimeeskond, kes pidanuks Copa Sudamerica karikaturniiri finaalis kohtuma Brasiilia tiimi Chapecoensega, tahab finaali trofee ära anda lennuõnnetusse sattunud brasiillastele.

Chapecoense meeskond lendas ööl vastu tänast Copa Sudamerica finaalmängule, kui nende lennuk sattus Kolumbias õnnetusse. Senistel teadetel on pääsenuid vaid kuus - neli jalgpallurit, üks spordiajakirjanik ja üks stjuardess - , ülejäänud pardal olnud 75 inimest on esialgse informatsiooni kohaselt hukkunud.

Brasiilia tiimi vastane on sarnaselt ülejäänud jalgpallimaailmaga juhtunust šokis ja klubi kodulehel teatati, et nende sooviks oleks anda finaali karikas Chapecoense tiimile. «Meie Chapecoense tiimi jalgpallivendadega toimunud õnnetus jätab eluks ajaks märgi meile, Ladina-Ameerika jalgpallile ja maailma jalgpallile. Kõik see on olnud täiesti ootamatu ja seetõttu on see eriti valus. Kõik hukkunud olid jalgpallurid, tehnilise meeskonna liikmed, ajakirjanikud ja lennuki meeskonna liikmed - kõik nad olid inimesed, kellel olid suured unistused. Me valame nende hukkumise pärast pisaraid,» seisis klubi avalduses.

«Lisaks inimlikule murele kaalusime ka juhtunuga seotud sportlikku külge ja tahame teha avalduse, et Lõuna-Ameerika jalgpalliliit annaks Copa Sudamerica trofee Chapecoense meeskonnale,» lisas Nacionali meeskond. «Meie jaoks on 2016. aasta Copa Sudamerica võitjaks alati Chapecoense meeskond.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles