Brasiilia klubid esitasid lennuõnnetuses hukkunud meeskonna kaitseks ühisavalduse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed leinamas Chapecoense jalgpallimeeskonna hukkunud mängijaid.
Inimesed leinamas Chapecoense jalgpallimeeskonna hukkunud mängijaid. Foto: SCANPIX

Neli Brasiilia jalgpalliklubi esitasid ühisavalduse, milles palutakse täna lennuõnnetusse sattunud Chapecoense meeskonnale teha uueks aastaks mitu erandit.

Täna öösel Copa Sudamerica finaalile teel olnud Chapecoense meeskonna lennuk kukkus Kolumbias alla ja hukkus 75 inimest, seniste teadete kohaselt jäid ellu vaid neli jalgpallimängijat, üks stjuardess ja üks ajakirjanik.

Arusaadavalt on klubi pärast rasket õnnetust keerulises olukorras ning kui šokist üle saadakse, tuleb lahendada ka keeruline küsimus, kuidas sportlikus plaanis edasi minna. Neli Chapecoense liigakaaslast Brasiilia kõrgliigast esitasid sellele probleemile ette vaadates ühisavalduse. Nimelt paluvad Corinthians, Santos, Sao Paulo ja Palmeirase klubid, et Brasiilia jalgpalliliit teeks õnnetusse sattunud meeskonnale kaks mööndust.

Esmalt palusid Chapecoense konkurendid, et 2017. aastal oleks õnnetusse sattunud tiimil võimalik võtta oma meeskonda piiramatul hulgal laenulepingu alusel mehi - ja seda ilma vastavat tasu maksmata. Teise mööndusena palusid neli klubi, et kui Chapecoense peaks kõrgliiga hooaja lõpetama nelja viimase meeskonna hulgas, siis neid säästetaks allapoole kukutamisest. Selle klausli rakendamist paluti Brasiilia jalgpalliliidult sealjuures koguni kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles