Ogier loobus Toyota pakkumisest. Ogier'st ja Tänakust saavad tiimikaaslased?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne maailmameister Sebastien Ogier.
Neljakordne maailmameister Sebastien Ogier. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Eelmisel nädalal testis neljakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier nii Toyota kui ka M-Spordi tuleva hooaja rallimasinat. Eile hilisõhtul teatasid nii Soome kui ka Prantsusmaa meedia, et Ogier loobus Toyota pakkumisest.

Toyota tiimi juht Tommi Mäkinen pakkus Ogier'le kuulujuttude kohaselt kahe aasta pikkust lepingut ning mehe aastapalgaks oleks olnud 10 miljonit eurot. Seejuures on antud summa suurem võrreldes Ogier' teenistusega Volkswagenis. Ogier' loobus väidetavalt aga Toyota pakkumisest, kuna rallimasin ei olnud tema jaoks piisavalt hea, kirjutab Urheilulehti.

Nii kirjutavad Urheilulehti kui ka LeMagSportAuto, et Ogier istub tulevaks hooajaks M-Spordi Fordi rooli. Võimalus oleks prantslase jaoks veel ka Citroën, kuid viimane ei anna enda masinat enne lepingu allkirjastamist testimiseks. Ogier' kindel soov on aga enne masinat testida ja alles seejärel kontraht allkirjastada.

Mõlemad väljaanded lisavad, et Ogier' otsus loobuda Toyota pakkumisest tähendab seda, et nüüd on kindel Jari-Matti Latvala töökoht. Mõlemad kirjutavad, et Latvala istub Toyota rooli. Varem on Toyotal leping olemas juba soomlase Juho Hännineniga.

Nii kirjutavad Urheilulehti kui ka LeMagSportAuto, et Ogier istub tulevaks hooajaks M-Spordi Fordi rooli.

Kui Ogier võtabki vastu M-Spordi pakkumise, siis sellisel juhul saab temast tõenäoliselt Ott Tänaku tiimikaaslane. Viimasel ajal on kõik viidanud sellele, et ka Tänak allkirjastab peagi lepingu M-Spordiga.

Ka Volkswageni rallitiimi saadik Luis Moya, kes oli omal ajal Carlos Sainzi kaardilugeja, rääkis väljaandele Mundo Deportivo, et Ogier istub tõenäoliselt M-Spordi Fordi rooli.

Selgus saabub hiljemalt 13. detsembril

«Mida Ogier teeb? Me kõik juurdleme selle üle. Ta testis eelmisel nädalal Toyotat ja Fordi. Ma rääkisin pikalt tema kaardilugeja Julien Ingrassiaga, kuid ma ei saa tema juttu avaldada,» sõnas Moya. «Mul on alati olnud tunne, et ta valib M-Spordi ja Malcolm Wilsoni (M-Spordi boss). Wilson on suurepärane professionaal ja tal on head suhted Sebastieniga.»  

Moya tõdes, et ta on tulevikust rääkinud samuti töötuks jäänud Andreas Mikkelseniga. Viimane olevat tunnistanud, et järgmise hooaja kohta saab ta otsuseid teha alles pärast Ogier'd, kuna kõik ootavad praegu neljakordse maailmameistri järel.

M-Sport peab Monte Carlo ralli tarbeks sõitjad üles andma 13. detsembriks ehk paari nädalaga peaks kõik selgeks saama.

Ott Tänak Austraalia rallil.
Ott Tänak Austraalia rallil. Foto: Timo Anis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles