Leedu saab neli aastat hiljem juurde ühe Londoni OMi pronksmedali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austra Skujyte Londoni olümpiamängudel.
Austra Skujyte Londoni olümpiamängudel. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Viimasel ajal on hulgaliselt ümber jagatud 2008. aasta Pekingi ning 2012. aasta Londoni olümpiamängude medalikomplekte. Viimase uudise valguses saavad rõõmustada nüüd leedulased, kuna naiste seitsmevõistluses tõuseb pronksmedalile Austra Skujyte.

Koos Skujyte medaliga on Leedul nüüd Londoni mängudelt 6 medalit: 2 kuldmedalit, 1 hõbemedal ning 3 pronksmedalit. Skujyte jaoks on see teine OM-medal – 2004. aastal Ateenas võitis ta hõbedase autasu.

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) avaldas, et Londoni olümpial pronksmedali võitnud Tatjana Tšernova bioloogilise passi uurimine tõestas naise dopingu tarvitamist.. Tšernova oli patustanud veredopinguga, kirjutab The Telegraph.

«Kõik Tatjana Tšernova tulemused 2011. aasta 15. augustist kuni 2013. aasta 22. juulini tühistatakse. Lisaks võetakse temalt sel perioodil võidetud medalid,» teatas CAS.

Lisaks Londoni OM-pronksile jääb Tšernova ilma ka 2011. aastal võidetud MM-tiitlist. Kuldmedalile tõuseb nüüd britt Jessica Ennis-Hill, hõbedale sakslanna Jennifer Oeser ning pronksile poolatar Karoline Tyminska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles