Lennuõnnetusse sattunud Brasiilia klubi saab ootamatult uued mängijad

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense'i meeskonna riietusruum pärast õnnetust.
Chapecoense'i meeskonna riietusruum pärast õnnetust. Foto: Paulo Whitaker/Reuters/Scanpix

Eile lennuõnnetuses sisuliselt kogu oma esindusmeeskonna kaotanud Brasiilia klubi Chapecoense saab tänu liigakaaslaste abile endale kokku uue tiimi.

Teised Brasiilia kõrgliigas mängivad klubid on teinud juba ettepaneku, et nad on valmis laenama oma mängijaid Chapecoensele. Seejuures on Brasiilia liiga tippklubid valmis oma mängijad neile tasuta laenama, kirjutab The Guardian.

Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos ja Sao Paulo on juba avalikult teada andnud, et nad on valmis oma mängijaid tasuta laenule andma.

Brasiilia väljaande Globo teatel on Brasiilia kõrgliigas mängivad klubid teinud ettepaneku, et Chapecoense ei saaks järgmisel kolmel hooajal kõrgliigast välja kukkuda. Kolm hooaega oleks nende hinnangul piisav, et lennuõnnetuses sisuliselt kogu meeskonna kaotanud klubi saaks taas mänguliselt jalad alla.

«See on kõige väiksem asi, mida me teha saaksime,» teatasid klubid ühises pressiteates. «Oleme ülimalt kurvad ja tunneme kõikidele hukkunute lähedastele kaasa. Oleme valmis aitama.»

«Oleme valmis pidama läbirääkimisi klubidega, et luua projekt, mille raames saaksime laenata neile heal tasemel mängijaid,» lisati veel.

Chapecoense oli eile teel Kolumbiasse, kus pidi toimuma Copa Sudamericana finaal Atletico Nacionaliga. Euroopa klubijalgpalli mõistes on tegemist sarnase võistlusega nagu siin Euroopa liiga. Finaal pidi toimuma Medellinis.

Atletico Nacional on teinud ettepaneku, et tiitel läheks Chapecoense meeskonnale.

BBC teatel oli alla kukkunud lennukis 77 inimest. Viimastel andmetel jäi ellu kuus inimest, kellest kolm on jalgpallurid. Esmalt leiti elusalt ka väravavaht Marcos Padilha, kuid tema suri hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles