Norra suusatajad šokis: kas rootslastel oli võimalus pettuseks? (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaugi ootab praeguse seisuga dopingu tarvitamise eest 14 kuu pikkune võistluskeeld. Norralaste arvates on aga palju kahtlasemad hoopis rootslased.
Therese Johaugi ootab praeguse seisuga dopingu tarvitamise eest 14 kuu pikkune võistluskeeld. Norralaste arvates on aga palju kahtlasemad hoopis rootslased. Foto: Bjoerge, Stein / Aftenposten/NTB scanpix/Scanpix

Suusamaailmas on viimasel ajal dopinguga seotud esmajärjekorras Norrat. Pole ka midagi imestada, kuna avalikkuse ette on tulnud Therese Johaugi ja Martin Johnsrud Sundby positiivsed proovid. Nüüd on norralased välja kaevanud, et tegelikult on äärmiselt kahtlased ikkagi hoopis naabrid rootslased.

Dagbladet kirjutab, et Rootsis võeti verepassid kasutusele alles 2014. aastal ja seetõttu oli rootslastel justkui võimalus veredopingu kasutamiseks. Info Rootsis kasutusele võetud verepasside kohta pärineb Rahvusvaheliselt Antidopinguagentuurilt WADA-lt.

Norralased toovad võrdluseks, et neil on verepassid kasutuses olnud juba üle kümne aasta ja seega on nende suusatajad kindlasti puhtad.

Norralased on enda sõnul olnud võitluses EPO vastu kõige eesrindlikumad ning seetõttu võetigi 2004. aastal esimestena kasutusele verepassid. Seega olevat Norra suusatajad šokeeritud, et Rootsis võeti sarnane süsteem kasutusele alles 10 aastat hiljem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles