Norra ekspert: Johaug ei pruugi olümpiale ikkagi pääseda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fredrik Aukland.
Fredrik Aukland. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Norra ajaleht VG kontakteerus endise kohaliku suusakuulsuse ning nüüdse ala eksperdi Fredrik Auklandiga ning uuris, kas Therese Johaug võiks pääseda 2018. aasta olümpiamängudele Pyeongchangis.  Eile teatasid norralased, et Johaugile soovitakse määrata 14 kuu pikkune võistluskeeld ja seega saaks ta osaleda olümpial. Aukland usub, et kõigele vaatamata võib Johaug spordi suurpeost eemale jääda.

Johaug ei saa nüüd praeguse otsuse valguses osaleda 14 kuud Norra koondise treeningprotsessis ja lisaks ei saa ta küsida nõu koondise peatreeneritelt.

«See saab olema tema jaoks mentaalselt väga raske. Therese on alates juuniorieast olnud koondisega seotud. Ta on harjunud, et tema ümber on töötav masinavärk. Nüüd on ta järsku jäänud üksinda,» rääkis Aukland raskustest, mis Johaugi ees ootavad.

«Ainult tema teab, kui keeruliseks see periood tema jaoks kujuneb. Praeguses seisus ei saa ta kindlasti võtta eesmärgiks 2018. aasta olümpiamängudel osalemist,» lisas Aukland.

Johaug tuli 2010. aastal Vancouveri mängudel teatesõidus olümpiavõitjaks, Sotši olümpialt võitis ta hõbeda ja pronksi. Maailmameistrivõistlustelt on ta koju viinud seitse kuldmedalit.

Nii Johaugil, Rahvusvahelisel Suusaliidul kui Rahvusvahelisel Antidopingu Agentuuril on võimalik Norra Antidopingu määratud karistus edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles